У Миколаєві погрожують припинити опалення житлових будинків

У Миколаєві погрожують припинити опалення житлових будинків

Укрінформ
Близько двох сотень працівників обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» пікетують приміщення ОДА, де 7 грудня проходить позачергова сесія облради. Вони вимагають виплатити заборговану їм зарплату і погрожують припинити подачу тепла у житлові будинки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не раби, безкоштовно працювати не будемо. Ми не збираємося зустрічати Новий рік без грошей. Місто ризикує залишитися без тепла», - заявляють працівники.

До пікетувальників вийшли перший заступник голови ОДА В'ячеслав Бонь і голова обласної ради Вікторія Москаленко. Вони заявили, що звернуться на сесію міськради з вимогою виділити гроші, які заборгувало місто підприємству. Таким чином буде погашена частина боргу. Проте люди їм не вірять і слухають неуважно.

Варто зазначити, що збори трудового колективу підприємства напередодні прийняли рішення звернутися до депутатів з проханням на позачерговій сесії порушити питання щодо виділення ОКП допомоги на погашення заборгованості із зарплати та призначити директором підприємства колишнього керівника Володимира Березницького. В іншому випадку люди погрожували мітингувати і зупинити подачу тепла.

Проте на президії облради, яка відбулася 6 грудня, прийнято рішення звернутися до міської ради і просити у неї 4 млн грн, які заборгував тепловикам "Миколаївводоканал".

Наразі працівники не отримали зарплати за жовтень і листопад. У вересні з обласного бюджету підприємству вже було виділено 7 млн грн на погашення заборгованості по зарплаті. Проте цього виявилося недостатньо, і борги продовжують накопичуватися.

«Миколаївоблтеплоенерго» - одне з двох підприємств, яке забезпечує теплом півмільйонний Миколаїв, наразі перебуває в дуже складному фінансовому становищі. Рахунки підприємства арештовані. Виконуючому обов'язки директора ОКП Віталію Бородіну оголосили підозру у розкраданні коштів підприємства і відсторонили від роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-