АТО: географія бойових дій розширилася, найгарячіше - в Широкиному

АТО: географія бойових дій розширилася, найгарячіше - в Широкиному

Карта
Укрінформ
Найбільш активні бойові дії відбуваються на Маріупольському напрямку, але по всьому фронту тривають мінометні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"Загальна кількість випущених мін - близько 80. Також ворог активно використовує бронетехніку. Найбільша кількість обстрілів відбулася в Широкиному. Зазначимо, що порівняно з минулими днями, географія бойових дій значно розширилася: вчора окупанти стріляли у Новомихайлівці, Тарамчуку, Богданівці, хоча зазвичай там відносно спокійно", - розповів речник про ситуацію на Маріупольському напрямку.

Всього, за його словами, впродовж доби тут сталося 14 ворожих обстрілів, 8 - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, зазначив Мотузяник, основні бойові дії велися на Бахмутській трасі та північніше неї. Надвечір, між 18 та 20 годиною, під час кожного з цих обстрілів противник застосовував міномети.

"По наших позиціях було випущено майже 50 мін. Пізніше окупанти ще один раз порушили режим тиші у Станиці Луганській. Під Попасною вчора було тихо. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, 5 – з важкого озброєння", - сказав він.

Речник Міноборони зауважив, що на Донецькому напрямку противник продовжує дотримуватися тактики точкових обстрілів ключових українських позицій.

"Зокрема, в Луганському відбувся потужний мінометний обстріл з боку противника. В Авдіївці сталося 2 перестрілки. Також по одному ворожому обстрілу відбулося у Троїцькому, Зайцевому та Опитному. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, 1 – з важкого озброєння", - повідомив він.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-