Пожежа в Одесі: експерти назвали можливу причину

Пожежа в Одесі: експерти назвали можливу причину

Укрінформ
Причиною пожежі, що виникла в помешканні одеської багатодітної родини й забрала життя п’ятьох дітей та їхньої матері, могли стати дитячі пустощі з вогнем.

Таку версію озвучив у понеділок на нараді в Одеській мерії очільник Приморського райвідділу ГУ ДСНС в Одеській області Олександр Полохач, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Експерти, які ще працюють у квартирі, де сталася трагедія, припускають, що причиною пожежі могли бути дитячі пустощі з вогнем. Хоча їм досі не вдалося відтворити всю картину подій того трагічного дня (п’ятниця, 2 грудня - ред). Джерело загоряння виявлено у дитячій кімнаті, повільне задимлення призвело до отруєння всієї родини продуктами горіння. Але дивно, що о 17 годині вся родина спала?" - зазначив Полохач.

Мер Одеси Геннадій Труханов назвав пожежу страшною трагедією, яка має стати приводом для перевірки протипожежної безпеки в дитячих будинках сімейного типу, дитячих садках і школах. Також належить провести у всіх навчальних закладах додаткові роз'яснювальні бесіди щодо правил поводження з вогнем.

На нараді уточнили, що прощання з родиною, члени якої загинули під час пожежі 2 грудня, перенесено на 6 грудня. Мерія допоможе у проведенні похорону.

Як повідомлялося, 3 грудня в реанімаційному відділенні лікарні померла п'ята дитина з багатодітної родини, що постраждала через пожежу в багатоповерховому будинку на Дніпропетровській дорозі - 9-річний Ілля. Вижив із семи членів родини лише батько. У важкому стані він залишається в лікарні, але обходиться без підключення до апарату штучного дихання.

Пожежа сталася 2 грудня на п'ятому поверсі багатоповерхівки, двоє з семи членів родини, що мешкали в квартирі, загинули до прибуття пожежників та бригад "швидкої допомоги". Смерть ще трьох настала по дорозі до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-