На Донетчине затримано інформатора терористів, який планував серію терактів

На Донетчине затримано інформатора терористів, який планував серію терактів

Укрінформ
На блокпосту під Маріуполем правоохоронці затримали жителя Дружковки - інформатора терористів, який хотів створити диверсійну групу і планував проведення серії терактів.

Про це в суботу повідомили у Відділі комунікації поліції Донецької області.

«32-річний житель Дружковки передавав бойовикам через інтернет дані про дислокацію і переміщення Збройних сил України. Крім того, цей працівник комунального підприємства мав доступ до інформації про розміщення стратегічних об'єктів  життєзабезпечення і списку учасників АТО і готувався до проведення диверсій», - йдеться в повідомленні.

Чоловік зізнався, що підтримував ідеї створення фейкової «республіки», за наказом свого керівника виходив на антимайдан в Дружковці, голосував на незаконному «референдумі», а з початку 2015 року став інформатором бойовиків. Він перейшов працювати на комунальне підприємство в Краматорську і під час поїздок між містами збирав інформацію про дислокацію і переміщення українських військ. Також він мав доступ до інформації про розташування газорозподільних станцій на території Донецької області і був готовий як передати ці дані терористам, так і особисто виконувати диверсії.

Крім того, інформатор бойовиків, користуючись службовим станом, у будь-який момент міг передати терористам списки учасників АТО, які зберігалися на комунальному підприємстві.

Зловмисника затримано, по цьому факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій і приховання їх злочинної діяльності) КК України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-