Потужні перестрілки в Авдіївці тривали 8 годин - Лисенко

Потужні перестрілки в Авдіївці тривали 8 годин - Лисенко

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку обстріли тривають по всьому фронту, окрім ділянки між Опитним і Пісками.

Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко на  брифінгу в суботу.

"Потужні ворожі обстріли тривають по всьому фронту, за винятком ділянки Опитне – Піски. В Авдіївці відбулося 4 потужні перестрілки між силами АТО та противником загальною тривалістю 8 годин. Під Горлівкою противник порушив режим тиші практично по всьому периметру міста, за винятком Зайцевого і Майорська”, - зазначив речник МОУ.

Він додав, що на Світлодарській дузі та позиції «Шахта Бутівка» під час мінометних обстрілів бойовики випустили 140 мін, близько половини припадає на авдіївську промзону. Загалом, за його словами, на Донецькому напрямку бойовики здійснили 13 обстрілів, 8 - з важкого озброєння. 

Що стосується Луганського напрямку, то тут минулої доби зафіксовано 16 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, причому 6 було здійснено із важкого озброєння. Як поінформував Лисенко, бойові дії ведуться в усіх прифронтових районах - Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському. 

"Бойовики, які підтримуються Росією, обстріляли район потенційного розведення сил і засобів у Станиці Луганській", - зазначив він.

Водночас під Слов'яносербськом, у Новотошківському, під Попасною сили АТО зафіксували застосування бойовиками мінометів, які випустили 56 мін. Тихо було тільки у Щасті та Золотому, зауважив Лисенко.

На Маріупольському напрямку відбулося 15 обстрілів з боку бойовиків, 5 – з важкого озброєння. За словами речника МОУ, тривають потужні обстріли на приморських рубежах. У Бердянському незаконні збройні формування застосували ствольну артилерію, у Талаківці та Водяному – міномети, а у Широкиному – і міномети, і ствольну артилерію. Північніше, у Мар’їнці та Богданівці, стріляли снайпери бойовиків, резюмував представник Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-