Укрзалізниця: Фото

Укрзалізниця: Фото "антисанітарної" української електрички – фейкові

Фото
Укрінформ
Розповсюджені в мережі фотографії, які мають засвідчити начебто надзвичайну антисанітарію в електричці Запоріжжя – Нікополь, насправді взяті з китайських сайтів.

Про це йдеться у заяві Укрзалізниці, розміщеній на офіційному сайті підприємства.

"Чорні піар-кампанії проти ПАТ «Укрзалізниця» продовжують шокувати та дивувати. Цього разу вирішили вразити уяву мешканців України китайськими ієрогліфами на електричках. Зокрема, вчора чорні піарники вигадали, що китайська електричка їздить за маршрутом Запоріжжя – Нікополь. Мабуть, сплутали перше грудня з першим квітня... Фотографії нібито електрички регіональної філії «Придніпровська залізниця» були розповсюджені на сторінках деяких видань. На фото зображені китайські електрички, підлога яких повністю завалена сміттям. Автори матеріалів, мабуть, забули, що сучасні можливості інтернету дозволяють без особливих проблем визначити, де і коли з’явилися фотографії в мережі", - наголошується в заяві.

Зі свого боку, «Укрзалізниця» підкреслює, що перспектива доведення українських приміських поїздів до подібного стану теж є реальною через критичний брак коштів, що виник внаслідок дефіциту компенсації вартості перевезення пільговиків з боку місцевих влад.

"Українські приміські поїзди можуть опинитися в критичному стані, адже систематичне недокомпенсування перевезення пасажирів пільгових категорій з боку місцевих адміністрацій не сприяє оновленню рухомого складу. У 2016 році компенсація складає менше 6% від необхідного. Решта витрат лягає тягарем на Укрзалізницю. Зважаючи на це, звертаємося до пасажирів приміських поїздів із проханням купувати квитки, щоб дозволити залізничникам утримувати рухомий склад у справному технічному стані. І давайте дійсно не смітити в поїздах, щоб не перетворити наші електрички на китайські аналоги", - зазначається у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-