Одесити розроблять для Балі технологію переробки екзотичних фруктів

Одесити розроблять для Балі технологію переробки екзотичних фруктів

Укрінформ
Одеська національна академія харчових технологій уклала договір про співпрацю з індонезійською компанією PT Purnama Sari LBN, у рамках якого одесити розроблять для Балі технологію переробки екзотичних фруктів.
У рамках договору фахівці Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) розроблять для Балі технологію переробки екзотичних фруктів для їх подальшого використання у харчовій промисловості і косметології.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-центрі ОНАХТ.
«Ініціатором ідеї став керівник PT Purnama Sari LBN пан Кетут Судра. Спеціально для вивчення перспектив співпраці до Одесу з Балі прибув технолог компанії Олександр Федоров. Він зустрівся з професором, зав. кафедрою ОНАХТ Оксаною Ткаченко. Відомий учений, фахівець з переробки винограду Оксана Борисівна оцінила перспективи вивчення мангустина і снейкфрута для його використання в харчових технологіях. В результаті аналізу був укладений договір, який передбачає спільне дослідження і створення ученими і фахівцями технологій, спрямованих на вивчення потенціалу тропічних фруктів, максимальне збереження їх корисних властивостей при їх ферментації і дегідрації. Індонезійська сторона вже зробила офіційне запрошення для проведення спільних досліджень на плантаціях Балі. Днями Олександр Федоров вилетів в Індонезію вже як аспірант ОНАХТ, щоб продовжити під керівництвом професора Оксани Ткаченко наукові дослідження, розпочаті в лабораторіях академії», - йдеться в повідомленні. 
Необхідність в такій співпраці виникла у зв'язку з тим, що втрати тропічних фруктів при їх зберіганні і переробці на великих плантаціях компанії складають до третини усього урожаю. При цьому слід врахувати, що місцеві садівники в тропічних умовах вічного літа вирощують 2-6 урожаїв на рік. 
У своєму листі на ім'я ректора ОНАХТ Богдана Єгорова пан Кетут Судра підкреслив, що «в результаті спільної діяльності ОНАХТ могла б стати піонером в дослідженні і створенні новітніх технологій при переробці екзотичних фруктів в тропічних регіонах нашої планети для харчової промисловості і косметології. Ці перспективи, з одного боку, могли б залучити для навчання і підвищення кваліфікації в академію сотні студентів і фермерів з країн тропічних регіонів Землі. З іншої - сприяти постачанням фруктів і відповідних продуктів з Індонезії на український ринок і далі в країни СНД і ЄС». 
На думку першого віце-президента Одеської торгово-промислової палати Ганни  Нестеренко, умови для укладення цього договору створив нещодавній візит президента України Петра Порошенка в Індонезію і його переговори з провідними бізнесменами цієї країни. Особливий акцент в цих зустрічах було зроблено на взаємовигідну співпрацю у сфері сільського господарства. 
«Індонезійські бізнесмени під час зустрічі з Петром Порошенком підкреслювали свою зацікавленість в співпраці з Україною, її промисловим і науковим потенціалом, - прокоментувала цей договір Нестеренко. - Черговий раз це підтвердили результати міжнародної виставки харчової промисловості «Food Ingredients Asia», яка відбулася в жовтні в Джакарті, під час якої компанії «Укрпромінвест-Агро» і ТОВ «Інтерстарч Україна» уклали вигідні контракти з індонезійськими колегами. Сподіватимемося, що діяльність Одеської національної академії харчових технологій в Індонезії стане добрим прикладом і для інших одеських ВНЗ. Зі свого боку Одеська регіональна торгово-промислова палата за допомогою одеських бізнесменів на Балі організовує співпрацю з індонезійською ТПП і її балійским відділенням, щоб сприяти українським підприємствам і організаціям у встановленні контактів з індонезійськими колегами», - підкреслила Нестеренко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-