Пташиний грип на Херсонщині: падіж птиці на 11 подвір'ях, люди не захворіли

Пташиний грип на Херсонщині: падіж птиці на 11 подвір'ях, люди не захворіли

Укрінформ
На Херсонщині у селі Новоолександрівка Каланчацького району падіж птиці від пташиного грипу зафіксовано на 11 приватних подвір'ях.

Про це поінформувала у четвер на прес-конференції в.о. начальника Головного управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Наталя Асатурова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас в селі Новоолександрівка Каланчацького району зареєстровано спалах пташиного грипу. В 11 дворах населеного пункту падіж близько 30 голів птиці. У зв'язку з чим був відібраний матеріал і направлений до наукової лабораторії. Встановлений діагноз - "пташиний грип типу АН5", - розповіла Асатурова.

За її словами, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при обласній державній адміністрації наразі розпочала виконання плану заходів з локалізації та ліквідації спалаху пташиного грипу в селі Новоолександрівка.

Як зазначила Асатурова, випадків захворювання людей на пташиний грип в даному населеному пункті не зареєстровано.

"Я хочу, у першу чергу, звернутися до населення не піддаватися паніці і дотримуватися елементарних заходів гігієни, обов'язково обмежити контакт домашньої птиці з дикою. Хочу звернутися також до мисливців: повідомляйте, будь ласка, про всі виявлені випадки мертвої птиці. Обов'язково вживати трофеї (підстрелену дику птицю. - Ред.) лише після термічної обробки, не допускати до згодовування домашнім тваринам залишків обробки впольованої птиці, треба спалювати та закопувати їх", - сказала керівник ГУ Держпродспоживслужби в області.

Як повідомляв Укрінформ, 30 листопада у селі Новоолександрівка Каланчацького району зареєстровано захворювання домашньої птиці на пташиний грип. Наразі в селі підлягають утилізації близько 2500 голів птиці. До цих робіт залучено 22 працівники та 5 одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-