«Сміттєва справа»: у Львові пікетують сесію міськради

«Сміттєва справа»: у Львові пікетують сесію міськради

Укрінформ
Про свої «сміттєві вимоги» вкотре нагадали міському голові Львова Андрію Садовому жителі мікрорайонів Рясне, Рясне-2, Левандівки та Білогорщі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Люди пікетують пленарне засідання сесії міськради, виступаючи проти встановлення сміттєпресувальної лінії на території колишнього заводу «Львівсільмаш», неподалік від їхніх осель.

«Ми виступаємо проти виділення земельної ділянки ЛКП «Львівспецкомунтранс», бо його керівник не йде на контакт із громадськістю. Він проігнорував обговорення, яке було на депутатській комісії, а потім таємно заявив про плани пресувати сміття. Довкола цієї зони – торфи, і вони часто горять. Якщо там буде сміття і воно загориться, то будуть «Грибовичі-2». Згідно екологічної програми, на цій ділянці має бути ландшафтний заповідник», - заявив активіст Остап Малашняк.

За його словами, попри заяви Садового, що на згаданій ділянці не буде ніякої «сміттєвої діяльності», приватна фірма «Захід ресурс плюс» ще влітку отримала дозвіл на встановлення пресу у Рясному, а директор «Львівспецкомунтрансу» заявляв, що у Рясному хочуть пресувати сміття.

Як повідомлялось, міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу 29 листопада запевнив, що встановлювати сміттєпресувальну лінію на згаданій ділянці в районі вул.Шевченка не будуть. На громадських слуханнях мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих проектів поряд із їхніми помешканнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-