Пуски ракет відбуватимуться за 90 км від окупованого Криму – командування

Пуски ракет відбуватимуться за 90 км від окупованого Криму – командування

Укрінформ
Виконання практичних пусків українських зенітних керованих ракет відбуватиметься з місця, яке розташоване на відстані 90 км від окупованого Криму. 

Про це повідомило на своїй сторінці у Facebook командування Повітряних сил ЗСУ. 

"Вступили в завершальну фазу контрольні льотні випробування, які розпочалися 28 листопада 2016 року на полігоні у Херсонській області. Виконання практичних пусків зенітних керованих ракет відбудеться 1 та 2 грудня 2016 року. У рамках підготовки до їх здійснення командуванням Повітряних сил Збройних Сил України було уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії Чорного моря в сторону її зменшення", - йдеться у повідомленні. 

Так, межа східної частини зазначеної зони проходить за 27-30 км від північно-західного узбережжя Криму. При цьому безпосереднє місце проведення пусків розташоване на відстані 90 км, "що повністю виключає, будь-яку загрозу для мешканців півострова". 

"Вжиті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, прораховані ризики, що можуть виникати під час проведення випробувань. Уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі з відповідними координатами (WGS-84). Визначені час та висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки і авіаційні сповіщення до Украероцентру (29 листопада 2016 року)", - зазначається у повідомленні.

У командуванні ПС ЗСУ наголосили, що будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет здійснюється виключно з метою провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-