У Чернігові створять муніципальну поліцію

У Чернігові створять муніципальну поліцію

Укрінформ
Під час чергового пленарного засідання Чернігівської міської ради 7-го скликання депутати підтримали ініціативу створення комунального підприємства "Муніципальна поліція".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Створити комунальне підприємство "Муніципальна поліція" Чернігівської міської ради", - йдеться у рішенні, за яке проголосувала більшість присутніх у залі депутатів.

Працівники нового підприємства призначатимуться за підсумками конкурсного відбору, яким займеться спеціально створена комісія. Планується, що штат МП складатиметься з 22 колишніх поліцейських або учасників АТО.

Утримання муніципальної поліції міському бюджету обходитиметься у 3,8 млн. грн.

Згідно з пояснювальною запискою до рішення, нове підприємство контролюватиме екологічний стан міста, боротиметься зі стихійною торгівлею та незаконною зовнішньою рекламою, нецільовим використанням земельних ділянок, протидіятиме іншим порушенням у сфері благоустрою.

Станом на 1 жовтня 2016 року муніципальна поліція функціонує більш ніж у десяти містах України. Робоча група Чернігівської міськради вивчала досвід її функціонування у Вінниці, Луцьку та Львові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-