На Донеччині опікуються опорними школами

На Донеччині опікуються опорними школами

Укрінформ
У Донецькій області на реконструкцію, капітальний ремонт і оснащення опорних шкіл виділено майже 500 млн грн.

Про це заявив під час прес-брифінгу в Краматорську губернатор Павло Жебрівський, повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної облдержадміністрації.

«Очільник області наголосив, що одним з пріоритетних завдань розвитку Донеччини є оновлена модель освітнього осередку об’єднаної територіальної громади, тому у 2016 році визначено 21 опорну школу та Краматорську гімназію, як обласну школу hub-school. На капітальний ремонт, реконструкцію та оновлення матеріально-технічної бази шкіл виділено майже 500 мільйонів гривень», - сказано в повідомленні.

Поки триває реконструкція, відбувається підготовка вчителів нової української школи.

За словами Жебрівського, опорні школи – це один із ключових елементів реформи середньої освіти.

«Проводиться повний ремонт, утеплення та переобладнання класів. Для кожної школи мають бути тренажери та стадіон зі штучним покриттям. Такі школи будуть виключно з українською мовою викладання», - зазначив глава області, додавши, що взято "високу планку".

Він наголосив, що сьогодні ключова мета – включення Донбасу в єдиний український простір, а будівництво шкіл, дитячих садків, басейнів, залізниць – засоби для її досягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-