У Кам'янці вже 129 отруєних

У Кам'янці вже 129 отруєних

Укрінформ
За новими даними, кількість постраждалих під час фестивалю в Кам'янці-Подільському від гострої кишкової інфекції зросла до 129 осіб: 110 дітей і 19 дорослих.

Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби України.

"За оперативними повідомленнями територіальних органів Держпродспоживслужби станом на 28 листопада 2016 року серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця» 19-21 листопада 2016р. у м. Кам’янці-Подільському Хмельницької області, внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції постраждало всього 129 осіб, у т.ч. 110 дітей та 19 дорослих", - йдеться у повідомленні.

На сьогодні 63 особи продовжують лікування в стаціонарних відділеннях за місцем проживання - у Івано-Франківській, Київській, Одеській, Сумській, Миколаївській, Харківській, Черкаській, Чернігівській областях та у м.Києві.

Зазначають, що з 21 по 22 листопада 2016 року проведено комісійне санітарно-епідеміологічне обстеження готельно-ресторанного комплексу «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівка  Кам’янець-Подільського району, під час якого виявлено ряд  порушень санітарного законодавства. 

Розпорядженнями керівників територіальних органів Держпродспоживслужби у Хмельницькій області тимчасово призупинено функціонування цих закладів. За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи та до суду.

У Держпродспоживслужбі поінформували, що за результатами лабораторних досліджень у зразках харчових продуктів, у змивах на харчоблоці, у пробах у номерах для проживання виділено Shіgella Sonnei; збудник Sh. Sonnei виділено і у номерах для проживання у готельно-туристичному комплексі в с. Врублівка  Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

У восьми постраждалих дітей та у двох дорослих в Одеській, Миколаївській та Черкаській областях виділено ідентичний збудник. Лабораторні дослідження тривають.

Як повідомляв Укрінформ, спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію було зареєстровано серед учасників фестивалю «Перлина Кам'янця», який проходив 19-21 листопада 2016 року у м. Кам'янець-Подільському Хмельницької області. У фестивалі брали участь понад 1000 дітей із різних областей України, а також керівники творчих колективів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-