У Дніпрі вшанували пам’ять жертв голодоморів

У Дніпрі вшанували пам’ять жертв голодоморів

Укрінформ
У Дніпрі відбувся мітинг-реквієм, присвячений пам’яті жертв голодоморів в Україні. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представники обласної та міської ради, районів області, силових та правоохоронних структур, ветеранських організацій та політичних партій, духовенства та просто небайдужі містяни поклали квіти до Меморіалу жертвам політичних репресій та Голодомору, що на 9 кілометрі Запорізького шосе, а також вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. Єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон відслужив панахиду. Люди приносили з собою свіжі яблука та свічки.

Як зазначила директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Лілія Ковальова, українці повинні пам’ятати про голодомори, які стерли з карти України десятки сіл і хуторів, забрали життя понад 65 тисяч мешканців області. 

«Мабуть, немає такої родини в нашій країні, якої б не торкнулася біда голодоморів. Події тих часів показують, що ми, українці, незважаючи на різні випробування, є сильною нацією, яку не побороти. Пам’ять про людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, повинна передаватися з покоління в покоління. Впевнена, що сьогодні в кожній оселі запалять свічки, щоб вшанувати пам’ять усіх, хто загинув під час голодоморів», – сказала  Ковальова.

Для вшанування жертв голодомору у вікнах дніпрян запалали свічки пам’яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-