Наступниця Саакашвілі вимагає закрити газету

Наступниця Саакашвілі вимагає закрити газету

Укрінформ
Виконувачка обов'язків голови Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська звернулася з офіційною заявою до міністра юстиції, голови Служби безпеки України та Міністерства інформаційної політики з вимогою закрити обласну газету "Обозрение плюс", в якій учасників Євромайдану називають "обезьянами с гранатами".

Про це Бобровська повідомила в Facebook.

"У полюванні за регіональним виборцем та розмовах про "Бессарабську народну республіку" видання пропагує міжнаціональну ворожнечу у вибухонебезпечному регіоні. Це зумовило подачу відповідної заяви облдержадміністрацією до Служби безпеки України, Міністерства юстиції та Міністерства інформаційної політики з вимогою закрити обласну газету "ОБОЗРЕНИЕ плюс", - зазначила Бобровська.

Як вона зауважила, "в Одеській області, де існує висока загроза регіонального сепаратизму, у тижневику "ОБОЗРЕНИЕ плюс", вийшла стаття журналіста Андрія Потиліка "Священные обезьяны с гранатами", в якій відверто паплюжаться люди та символи Майдану".

Бобровська навела всього дві цитати. Перша: "Вчерашние любители скакать на Майдане почему-то в упор не замечают тот неопровержимый факт, что они сами создают отвратительные телевизионные картинки, разрушающие и без того сомнительную репутацию "революции достоинства".

Наступна: "В Украине ситуация намного хуже: здесь расплодились "обезьяны с гранатами", причем гранаты зачастую бывают самыми настоящими! Но, опять же, дать отпор носителям гранат... ой, простите, носителям "идеалов Майдана" не позволяет религия. И называется она "украинский ура-патриотизм".

Як наголосила в.о. голови Одеської ОДА, "автор узагальнено називає людей в камуфляжі і тих, хто брали участь у революції, "мавпами". Це відверте розпалювання міжнаціональної ворожнечі й приниження всього, що асоціюється з подіями на Майдані. Висловлювання, які дозволяє собі журналіст щодо українських патріотів, називаючи їх "мавпами" та обзиваючи "терористами", підпадають під дію статті Кримінального кодексу України про приниження національної честі та гідності. І не потрібно в цьому випадку прикриватися свободою слова чи особистою думкою автора".

Причому, акцентує Бобровська, "це вже друга антиукраїнська публікація автора, опублікована цією газетою".

"Головним редактором видання є Марія Попова – депутат Болградської райради від партії "Наш край", керівник обласного осередку цієї політсили. Ця партія, очолювана Антоном Кіссе, очевидно, орієнтується на проросійський електорат, тому відповідна риторика статті зрозуміла", - підсумувала Бобровська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-