На Запорізькій АЕС готувалися диверсії: заведена справа за держзраду

На Запорізькій АЕС готувалися диверсії: заведена справа за держзраду

Укрінформ
Прокуратура Запорізької АЕС відкрила кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації з метою державної зради і підготовки диверсій на Запорізькій АЕС.

Як повідомило Укрінформу джерело в правоохоронних органах, інформація про злочини, передбачені ст. 111. КК України - "Державна зрада", ст. 113 КК України - "Диверсія" та ст. 255 КК України - "Створення злочинної організації" внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 листопада.

 "Підставою для відкриття кримінального провадження стали зібрані співробітниками УСБУ в Запорізькій області дані, які свідчать про те, що з 2014 року на Запорізькій АЕС діє злочинна група, члени якої підтримують стосунки з громадянами РФ, від яких отримують рекомендації щодо методів завдання шкоди економічній безпеці України, зокрема щодо виведення коштів за кордон і створення умов для зупинки ЗАЕС", - повідомило джерело.

 У прес-центрі СБУ в Запорізькій області офіційну інформацію з цього приводу не надають, посилаючись на таємницю слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-