Погром митниці в Одесі: поліція порушила справу

Погром митниці в Одесі: поліція порушила справу

Офіційно
Укрінформ
Після погрому Одеської митниці 20 активістам київської громадської організації інкримінують хуліганство та заподіяння побоїв охоронцю. За словами самих активістів, вони просто "грубо розмовляли з митником-корупціонером". 

Про перебіг подій повідомляє відділ комунікацій Одеського главку поліції, посилаючись на генерала поліції 3-го рангу Дмитра Головіна. 

"За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ознаками хуліганства та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв під час виконання службових обов'язків. Хочу відзначити, що поліція не допустить розхитування ситуації та максимально жорстко присікатиме всі незаконні прояви, спрямовані на дестабілізацію обстановки в Одесі й області", - зазначив Головін увечері 22 листопада.

Водночас очільник Одеського главку поліції не назвав громадської організації, представники якої вчинили погром у кабінеті новопризначеного очільника митниці Олексія Василенка.

Голова одеської ГО "Рада громадської безпеки" Марк Гордієнко у Facebook зазначив, що "зальотне ОЗУ з Києва" має стосунок до Всеукраїнської ради боротьби з корупцією "Смерч". 

Очільник цієї організації Анатолій Будник заявив, що "в Одесі затримали патріотів, які грубо розмовляли з митником-корупціонером". 

Як повідомлялося, напеоредодні група людей у кількості 20 осіб, одягнених у камуфляжну форму, увірвалася в приміщення адміністративної будівлі Одеської митниці. Завдавши тілесних ушкоджень охоронцю, вони проникли на другий поверх будівлі, де розгромили один з кабінетів. Поліція затримала усіх нападників.

17 листопада голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров призначив Олексія Василенка виконувачем обов'язків керівника Одеської митниці замість Юлії Марушевської, яка яка подала заяву про звільнення і перестала виходити на роботу. Конкурс на керівника Одеської митниці буде оголошено у січні 2017 року.

В.о. керівника Одеської митниці Василенко працює в системі ДФСУ з 1994 року. Розпочав службу інспектором митного поста "Азовсталь" Маріупольської митниці, пізніше очолив митницю у Вінниці, а в 2014 - в Черкасах. Останнім часом обіймав керівні посади в центральному апараті ДФСУ.

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська та її заступник Семен Кривонос подали заяви про звільнення з посад 14 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-