Під генконсульством РФ у Львові вишикувалися

Під генконсульством РФ у Львові вишикувалися "зелені чоловічки"

Відео
Укрінформ
Активісти громадської організації "Крим SOS!" встановили перед брамою Генерального консульства Росії у Львові інсталяцію: імпровізований пляж, де замість відпочивальників господарює тисяча "зелених чоловічків".

Так вони відзначили сумну дату – 1000 днів анексії півострова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проілюстрували, що відпочинкова зона Криму здобула мілітарі-забарвлення, а замість пляжників на курортах півострова господарюють зелені чоловічки", - зазначив організатор акції Алім Алієв.

Крім того, активісти зробили паперові літачки з листків, на яких надрукована резолюція Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року про територіальну цілісність України. Літачки відправили за паркан консульства.

Як зазначили організатори, на півострові за час його окупації Росією сталося 269 випадків порушень прав людини, дев’ятьох кримчан убили і 15 зникли безвісти.

"Ми не сумніваємось, що настане той день, коли ми повернемось на свою батьківщину, але хочемо нагадати росіянам, що їх божевільний диктатор трохи загрався",- сказав співорганізатор мирної акції Енвер Бекіров.

Із приміщення консульства до активістів ніхто не вийшов. За словами представника Нацгвардії, який охороняв дипустанову, на час проведення акції вона не працювала.

Фото: Zaxid.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-