У Києві дітей з отруєнням розвезли по лікарнях, їхній стан - середньої тяжкості

У Києві дітей з отруєнням розвезли по лікарнях, їхній стан - середньої тяжкості

Укрінформ
Дітей, яких госпіталізовано з потяга, що прибув до столиці з Кам'янець-Подільського, відвезли до лікарень Броварів та Києва.

Про це Укрінформу повідомив виконуючий обов'язки директора Департаменту охорони здоров'я Київської облдержадміністрації Олександр Глушаниця.

"Десять дітей та одна доросла людина були госпіталізовані до Броварської центральної лікарні, одна дитина до Київської міської клінічної дитячої інфекційної лікарні, двоє дітей до Київської міської клінічної лікарні №1. Стан дітей зараз середньої ступені важкості", - сказав Глушаниця.

Він додав, що загалом до лікарень внаслідок отруєння потрапило 14 дітей, які мешкають у Броварах. Одну дитину було госпіталізовано ще в Кам'янець-Подільському, куди діти приїжджали на конкурс. Всього у колективі було 27 дітей. За словами Глушаниці, за іншими дітьми встановлено медичний нагляд.

Як повідомлялося, у вівторок з потяга, який прибув до столиці з Кам'янець-Подільського, було госпіталізовано з отруєнням учасників танцювального колективу "Галатея" з міста Бровари, які брали участь в конкурсі в місті Кам'янець-Подільський.

Також у Кам'янець-Подільсокому з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано дев'ять дітей та трьох дорослих, які брали участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі "Перлина Кам'янця". Попередній діагноз госпіталізованих - гостра кишкова інфекція середньої важкості. 

Наразі правоохоронці з'ясовують причини отруєння учасників фестивалю. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням" Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-