На Маріупольському напрямку бойовики гатять з артилерії і танків

На Маріупольському напрямку бойовики гатять з артилерії і танків

Карта
Укрінформ
У зоні проведення АТО бойовики активно продовжують застосовувати проти українських військових важке озброєння, переважно у темну пору доби.

Про це на брифінгу в неділю повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, «гарячі точки» на Донецькому напрямку залишаються незмінними:  район Донецького аеропорту, що включає Авдіївку, Опитне і позицію «Шахта Бутовка», а також район селища Луганське, що знаходиться на Світлодарській дузі.

«Бойовики зосередили вогонь на українських позиціях біля Авдіївки і Опитного. По них випустили 235 мінометних мін. Кожен мінометний обстріл з боку бойовиків супроводжувався вогнем з легкого озброєння. Ще одна збройна провокація зафіксована поблизу Зайцевого», - сказав Мотузяник.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська здійснили серію провокацій у Попаснянському та Новоайдарському районах, відкривши вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. З 10 вечора в хід пішло важке озброєння, зазначив речник. Ворог стріляв з 82- та 120-мм мінометів поблизу Новозванівки і Кримського та загалом випустив 20 мін.

За даними Міноборони, на Маріупольському напрямку зафіксована найбільша активність бойовиків: майже всі обстріли були з важкого озброєння або бронетехніки, зокрема танків та БМП. Під щільний вогонь потрапило Широкине – тут окупанти відкрили вогонь зі 152-мм артилерії, 120-мм мінометів і танків. Мінометні обстріли також фіксувалися біля Мар’їнки, Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Павлополя бойовики двічі здійснювали обстріли з БМП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-