Бойовики затоплювали шахти Донбасу за вказівкою росіян - Семерак

Бойовики затоплювали шахти Донбасу за вказівкою росіян - Семерак

Укрінформ
Російські куратори наказували бойовикам відключати електропостачання для затоплення шахт на Донбасі.

Про це розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в інтерв'ю, повідомляє прес-служба Мінекології.

"У нас є зафіксовані факти, коли російські куратори стимулювали бойовиків відключати електропостачання шахт, щоб шахтні води їх затоплювали і далі несли загрозу: підтоплювали території, забруднювали шахтними водами поверхневі і підземні води, грунти", - зазначив міністр.

За його словами, на території Донбасу розміщувалось 25% підприємств української промисловості. Із них 80% - екологічно небезпечної – шахти, хімічні, металургійні комбінати тощо. Україні у майбутньому доведеться докласти чимало зусиль, щоб здолати негативні наслідки для навколишнього природного середовища у результаті окупації цих територій, наголосив Семерак.

Він нагадав, що Міністерство екології та природних ресурсів ініціювало включення переліку екологічних питань у поле зору місії ОБСЄ.

"На жаль, питання щодо залучення наших фахівців у місію ОБСЄ  поки що не вирішено. Але ОБСЕ все ж почали звертати увагу на екологію. Крім того, наші екологи беруть участь у відповідних підгрупах у Мінську, стають на захист навколишнього середовища України", - сказав міністр.

Він додав, що Мінекології регулярно передає до МЗС та Мін'юсту зібрану інформацію щодо завданих збитків навколишньому середовищу на окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-