Садовий розказав, як прокуратура

Садовий розказав, як прокуратура "допомогла" у роботі з інвесторами

Укрінформ
Андрій Садовий прокоментував дії прокуратури щодо питання будівництва індустріального парку в Рясне-2, а також затримання начальника управління житлового господарства міськради.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

"Минулого року ми провели міжнародний конкурс та залучили провідну європейську компанію CTP для будівництва індустріального парку в районі Рясне-2. Це ще одна річ, якої вимагають львів’яни – робочі місця. Новий парк передбачав створення понад 3 тис. нових місць праці. Нам було дуже непросто переконати голландську компанію інвестувати в Україну. Європейців лякають війна, корупція, беззаконня. Тепер у нас з’явились нові помічники в лапках. Прокуратура вирішила порушити кримінальну справу та не допустити до реалізації цього проекту. Ми, безумовно, будемо боротись за права інвестора та нові виробництва у Львові. Але абсурд ситуації, коли головними ворогами для інвестицій в Україну є правоохоронні органи, вражає", - сказав Садовий.

Щодо вчорашнього затримання правоохоронними органами начальника управління житлово-комунального господарства за підозрою в отриманні хабара, Садовий запевнив, що його позиція в таких випадках однозначна: "Якщо вина буде доведена – суд і тюрма".

Мер Львова запевнив, що триматиме громаду в курсі розвитку подій.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Генпрокуратура спільно з Нацполіцією розслідує факти зловживання службовими особами Львівської міськради. За інформацією Генпрокуратури, досудовим розслідуванням було встановлено, що службові особи Львівської міської ради, зловживаючи службовим становищем, уклали з суб'єктом господарювання договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 млн грн, незважаючи на те, що нормативно-грошова оцінка цієї земельної ділянки складала 140 млн грн, чим заподіяли збитки в особливо великих розмірах. 

На підставі дозволу слідчого судді у кримінальному провадженні з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу землі, кілька днів тому проводилися слідчі дії - обшуки приміщення Львівської міської ради та офісних приміщень оцінювачів і суб'єкта господарювання, що придбав землю. 

Водночас, ситуацію з візитом слідчих Генпрокуратури до Львівської міськради відразу ж у день обшук прокоментувала начальник юридичного управління мерії Гелена Пайонкевич: "Оскільки ми вважаємо, що нам нема чого боятися, ми прийняли рішення співпрацювати з представниками Генеральної прокуратури. Провели нараду, зібрали всіх необхідних посадових осіб, і всі документи, які цікавили колег з Генпрокуратури, вони отримали добровільно".

За її словами, мерія готова надати всі пояснення, які будуть від неї вимагати. Йдеться про земельні ухвали, конкурсну документацію й оцінку землі. Це земельна ділянка в Рясне-2 під індустріальний парк, обсягом близько 30 га. Реалізація проекту стартувала у 2013 році, був відповідний конкурс, затверджено його результати під час роботи минулої каденції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-