На Львівщині завершилися міжнародні навчання

На Львівщині завершилися міжнародні навчання "Кленова арка-2016"

Фото
Укрінформ
У п’ятницю, 18 листопада, на Львівщині, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки завершилося багатонаціональне командно-штабне навчання "Кленова арка-2016".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Україну на навчанні представляли воїни десантно-штурмового батальйону 80 окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних сил України, що входить до складу приданих підрозділів Литовсько-Польсько-Української бригади", - йдеться в повідомленні.

За словами співкерівника навчань з української сторони підполковника Ігора Скибюка, українські десантники весь процес планування та прийняття рішень здійснювали згідно з євроатлантичними процедурами.

"Важливо відзначити, що штатна структура десантно-штурмового батальйону була адаптована відповідно до структури НАТО. Місцевість, на якій розгорталися події командно-штабного навчання, - конкретний регіон держави. Це було зроблено для того, аби наші військовослужбовці мали можливість "прив'язатися" до місцевості та могли більш реалістично й детально діяти", - наголосив Скибюк.

У ході військових навчань, які об'єднали понад двісті армійців із чотирьох країн, було злагоджено та синхронізовано процедури, порядок забезпечення та подальшого виконання завдань приданих до багатонаціональної бригади українського, польського і литовського батальйонів. Також військовослужбовці вдосконалили свої практичні навички під час проведення стабілізаційних та миротворчих операцій.

Маневри, які тривали близько двох тижнів, проходили під наставництвом канадських інструкторів за участю військовослужбовців Збройних сил України, Литви та Польщі.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-