Харківський суд залишив сепаратиста Логвинова у СІЗО

Харківський суд залишив сепаратиста Логвинова у СІЗО

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області відхилив апеляцію сепаратиста Логвинова на арешт без права на заставу і залишив його у СІЗО.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Тільки що в Апеляційному суді Харківської області закінчився розгляд апеляційної скарги адвоката сепаратиста Логвинова на обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Суд відхилив скаргу", - зазначила Дубовик.

За її словами, обраний районним судом запобіжний захід - арешт без права на заставу - залишився в силі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 3 листопада на засіданні Київського райсуду Харкова сепаратист Єгор Логвинов, затриманий на кордоні під час спроби втекти в Росію після звільнення з Харківського СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн, через ЗМІ звернувся до лідерів "ЛНР/ДНР" з проханням відпустити всіх українських полонених. Суд задовольнив клопотання прокурора і визначив Логвинову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Логвинова звинувачують за ч.2 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) - з санкцією 3 роки ув'язнення з конфіскацією майна.

12 жовтня Київський райсуд Харкова залишив під вартою з можливістю внесення застави по 206,7 тис. грн організаторів захоплення Харківської ОДА в квітні 2014 року Єгора Логвинова і Спартака Головачова.

13 жовтня Спартак Головачов вийшов під заставу.

31 жовтня близько 17.00 під заставу вийшов і Єгор Логвинов, а вже о 21.00 його затримали прикордонники і співробітники СБУ на українсько-російському кордоні. При собі він мав лише довідку про звільнення, опору не чинив.

Вранці 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці було затримано більш як 60 осіб, включаючи лідерів захоплення, у тому числі Єгора Логвинова. Він пробув у Харківському СІЗО більш як два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-