У Житомирі за півтори доби випало снігу понад місячну норму

У Житомирі за півтори доби випало снігу понад місячну норму

Укрінформ
Товщина снігового покриву у Житомирі становить 48 см. Така кількість опадів, що випала протягом 12-13 листопада, перевищує місячну норму.

Про це під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 17 листопада повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Фещенко, передає кореспондент Укрінформу.

"За перших півтори доби випала більш як місячна норма снігу, тобто 48 см. Центральні вулиці, мости і шляхопроводи були відразу повністю очищені від снігу. Нашим першочерговим завданням було зробити все можливе, щоб на шляхопроводах і підйомах не виникло аварійних ситуацій і колапсів. Місто повністю опалювалося - жодного будинку не було відключено від централізованого опалення. Але треба об'єктивно відзначити, що були проблеми з прибиранням тротуарів і зупинок громадського транспорту. Зокрема КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира" у зв'язку з цим видала 167 приписів власникам магазинів та інших комерційних структур щодо утримання прилеглої території", - уточнив Фещенко.

Водночас Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розкритикував стан прибирання в обласному центрі.

"Можна скільки завгодно посилатися на підприємців, які відмовляються прибирати територію біля своїх закладів, але комунальні підприємства Житомира загалом спрацювати так собі, скажімо, на три з мінусом. Передусім центральні вулиці більш-менш прибрані, але якщо ми підемо до мікрорайонів, то там повністю не прибрані виїзди з дворів багатоповерхівок. Я вже не кажу про якість очистки тротуарів - ця робота повністю провалена. Треба скласти план заходів роботи у вихідні дні, аби за цей час при плюсовій температурі ми максимально очистили місто і тротуари", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, місто Житомир від снігу прибирає 48 одиниць спецтехніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-