Вінничанку судитимуть за організацію бізнесу на жебраках

Вінничанку судитимуть за організацію бізнесу на жебраках

Укрінформ
На Вінниччині повідомили про підозру та відправили під домашній арешт організатора жебрацького бізнесу за участю інваліда.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення торгівлі людьми, поєднаної з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я потерпілого та втягнення неповнолітньої у злочинну діяльність. Установлено, що жителька Вінницької області, діючи з метою експлуатації свого знайомого, використовуючи його уразливий стан, викликаний інвалідністю (відсутність нижньої кінцівки), погрожуючи фізичною розправою в разі вчинення ним опору, 08.09.2015 завербувала та перемістила останнього з лікарні до власного будинку», - йдеться у повідомленні.

Незаконно позбавивши волі розумово відсталого інваліда, жінка переховувала його удома. Змовившись з невстановленими особами, вона вдалась до насилля, небезпечного для його життя та здоров’я, і схилила останнього до жебракування. Аби чоловік не зміг звернутись по допомогу, підозрювана доручила постійний контроль за своїм «підлеглим» власній неповнолітній доньці. Разом вони щоденно примушували чоловіка займатися жебрацтвом. А дівчинка, діючи згідно з вказівками матері, кілька разів на день забирала в нього гроші. Чоловік, злякавшись погроз, не мав здатності чинити опір їхнім насильницьким діям.

З'ясувалось, що чоловіка змушували жебракувати з вересня 2015 року. Злочинні дії жінки та невстановлених осіб правоохоронці припинили 6 червня. Встановивши особу потерпілого, який перебував у розшуку як зникла особа, помістили його до Тиврівського будинку-інтернату геріатричного профілю.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149, ч. 2 ст. 304 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - домашній арешт. Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-