Теракт біля Палацу спорту: суд Харкова весь день розглядав клопотання

Теракт біля Палацу спорту: суд Харкова весь день розглядав клопотання

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова продовжить слухання справи про теракт біля Палацу спорту за тиждень: сьогодні день пішов на розгляд десятка клопотань захисту.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"У зв'язку з тим, що стороною захисту було заявлено близько десятка клопотань (кілька разів - відвід суддів, відвід прокурору і т. д.) по суті за більше ніж 5 годин роботи матеріали справи суд так і не зміг досліджувати", - зазначила Дубовик.

За її словами, суд також задовольнив клопотання прокуратури про продовження обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 2 місяці.

Наступне засідання суду відбудеться 23 листопада о 11:30.

Як повідомлялося, 9 листопада адвокат обвинувачених у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту залишив суд без вагомих причин, чим, за заявою прокуратури, зірвав розгляд клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченим.

У той же час, як сказав кореспондентові Укрінформу адвокат Олександр Шадрін, він залишив суд "на знак протесту проти явно обвинувального ухилу правосуддя, коли до уваги не бралися  доводи і заяви сторони захисту".

9 листопада Фрунзенський райсуд Харкова ухвалив рішення про відкрите слухання справи щодо теракту 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту попри прохання підозрюваного, який просив закритого суду нібито через погрози.

18 жовтня суд щодо теракту біля Палацу спорту перенесли через скарги обвинуваченого Башликова на здоров'я.

8 серпня на суді обвинувачений Дворніков відмовився від адвоката, суд доручив надати йому адвоката з Центру безкоштовної правової допомоги.

9 червня на суді обвинувачений Тетюцький заявив, що хоче долучити до свого захисту ще одного адвоката. Суд відмовив, оскільки захисником мала стати людина, яка утримується в СІЗО за обвинуваченням у розбої, викрадення авто та участі в терористичній групі.

За словами представника потерпілих Олега Головкова, підозрювані "намагаються максимально затягнути розгляд справи".

22 лютого 2015 року при вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримані троє харків'ян: Дворніков, Тетюцький, Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тисяч доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-