Перший же снігопад принесе на Миколаївщину дорожній колапс – голова ОДА

Перший же снігопад принесе на Миколаївщину дорожній колапс – голова ОДА

Укрінформ
Миколаївщина наразі не готова до зими і при першому ж снігопаді область очікує дорожній колапс.

Про це сказав голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко 14 листопада на нараді з підготовки до роботи в складних погодних умовах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На превеликий жаль, можу чесно сказати, що до зими ми не готові. Громада це повинна почути. Я звертаюся до громадськості і прошу нам допомогти. Будь-якими засобами - виходьте на вулиці, допоможіть зробити оголошення, щоб техніка не стояла, щоб зробити проїзди і таке інше", - зазначив Савченко.

Він також піддав гострій критиці керівників районів та дорожніх служб області і пообіцяв персональну відповідальність за стан на дорогах під час можливих снігових стихій. «Не дай Бог кудись не потрапить поліція або не доїде «швидка» - будете відповідати, згідно з чинним законодавством», - пообіцяв голова ОДА.

Керівник області також оголосив про утворення спеціальної комісії з питань підготовки області до погіршення погодних умов, до складу якої увійдуть представники влади, спеціальних державних служб та громадськості.

Комісія працюватиме на виїздах у всіх районах Миколаївської області. Головне її завдання полягатиме у складенні та відпрацюванні тактичного плану дій щодо забезпечення діяльності населених пунктів під час погіршення погодних умов. Саме члени комісії виділять пріоритети: які саме вулиці та території спецтехніка повинна буде розчистити від снігу першочергово.

Очільник області зазначив, що в першу чергу цей план повинен стосуватися забезпечення доступу і безперешкодного проїзду транспортними шляхами до важливих соціальних об’єктів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-