АТО: бойовики блокують розведення сил у Станиці, під Попасною - ескалація

АТО: бойовики блокують розведення сил у Станиці, під Попасною - ескалація

Карта
Укрінформ
Обстановка в Попаснянському районі та в районі Станиці Луганської знову загострилася.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Протягом дня противник неодноразово застосовував легке озброєння, а після заходу сонця - міномети і гармати. Українські війська відкривали вогонь у відповідь", - зазначив він.

За фактами, які оприлюднив Лисенко, окрім цього ворожі обстріли відбулися у Станиці Луганській та околицях, а також у Старому Айдарі. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння.

"З огляду на агресивні дії окупантів розведення сил і засобів у Станиці Луганській наразі неможливе", - наголосив речник.

За його словами, на Донецькому напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, причому всі – з використанням важкого озброєння, і всі – в різних місцях. Противник порушив режим тиші на світлодарській дузі та в Авдіївці. Кожен обстріл тривав від 30 до 45 хвилин. Ворог випустив по наших позиціях понад 50 мінометних мін.

На Маріупольському напрямку, повідомив Лисенко, минулої доби мінометні обстріли з боку противника відбулися лише в двох точках – це Красногорівка та Водяне. По наших позиціях випущено понад 80 мінометних мін.

"Загалом противник порушує режим тиші по всій лінії фронту. При цьому на всіх основних рубежах українські війська відкривали вогонь у відповідь. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 7 – з важкого озброєння", - сказав речник МОУ.

Він додав, що вчора противник організував 7 польотів безпілотників на всіх напрямках.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-