У Львові почали безпечно переробляти ртутні лампи та термометри

У Львові почали безпечно переробляти ртутні лампи та термометри

Укрінформ
Перший в Україні завод із переробки використаних люмінесцентних ламп і ртутних термометрів запрацював у Львові. Підприємство обладнано за співфінансування з ЄС, при цьому місто вклало у проект 11% від загальної вартості в 1,3 млн євро.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми можемо приймати на переробку ртутні лампи не тільки зі Львова, але й з цілої України, і це є вирішенням великої екологічної проблеми. Підприємство ліцензоване згідно з останніми стандартами, система утилізації, яка технологічно представлена на цій лінії, є абсолютно безпечною для жителів довколишніх сіл і для природного середовища», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

За словами присутнього на відкритті підприємства міністра екології Остапа Семерака, це перший приклад, коли раніше штучно заблокована і зарегульована система поводження з небезпечними відходами, яка існувала в Україні, розв`язується. Кабінет міністрів та Міністерство екології розблокували законсервовану і неконкурентну ситуацію, яка склалася в державі. У тих, чиє обладнання не відповідає європейським стандартам, ліцензії анулюються. Так впорядковується ринок переробки небезпечних відходів і створюється конкурентне середовище.

Аби забезпечити утилізацію усіх ламп та ртутних термометрів в Україні, потрібно щонайменше 10 таких заводів, як львівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-