Ще одна об’єднана територіальна громада утворена в межах Луганської області

Ще одна об’єднана територіальна громада утворена в межах Луганської області

Укрінформ
Сьогодні керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз підписав розпорядження щодо внесення змін до Перспективного плану формування громад Луганської області, згідно з яких в області утворюється ще одна, вже третя, об’єднана територіальна громада.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив радник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації з питань децентралізації Сергій Тихоновський.

«Після внесення змін до Перспективного плану на картографічній частині цього плану з’являється ще одна об’єднана територіальна громада – Чмирівська. Подальший крок – постанова Кабінету міністрів України про відповідне внесення змін до Перспективного плану, після чого Чмирівська об’єднана територіальна громада отримає можливості виходу на прямі міжбюджетні відносини із Державним бюджетом України і відповідні фінансові ресурси на свій розвиток. Серед яких, у першу чергу, 60% податок на доходи фізичних осіб та субвенція на розвиток інфраструктури», - розповів Тихоновський.

Подія цікава тим, що це перша об’єднана громада на Луганщині, яка базується усього лише на території трьох сільських рад, а отже не може повною мірою скористатися кадровим ресурсом та іншими можливостями, які дає об’єднання навколо районних центрів, як це відбулось у двох попередніх випадках. А отже, можна стверджувати, саме з Чмирівки розпочався процес децентралізації в області.

Вибори у новоствореній громаді ЦВК призначила на 18 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-