Прокуратура і СБУ проводили обшуки у Луганській  військово-цивільній адміністрації

Прокуратура і СБУ проводили обшуки у Луганській військово-цивільній адміністрації

Укрінформ
Прокуратура спільно з управлінням Служби безпеки України в Луганській області провели обшуки в одному з департаментів Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

"Слідчим відділом прокуратури Луганської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи вказаного департаменту, які займають керівні посади, безпідставно щомісячно нараховували протягом 2016 року завищені премії підлеглим працівникам департаменту та у подальшому, зловживаючи службовим становищем привласнювали їх всупереч інтересам служби з метою власного збагачення.

"09.11.2016 слідчими прокуратури Луганської області спільно з оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в Луганській області проведено обшуки у місті Сєвєродонецьку Луганської області за місцем проживання та роботи начальника Департаменту та керівників його структурних підрозділів. Під час обшуків вилучено комп’ютерну техніку та грошові кошти у значних розмірах, а також документи, що мають значення для розслідування кримінального правопорушення", - зазначили в прокуратурі.

У кримінальному провадженні здійснюються допити свідків, призначено проведення комплексу судово-криміналістичних експертиз з метою встановлення завданих збитків державі.

Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-