Справа про теракт у Харкові: адвокат підозрюваних пішов без пояснень

Справа про теракт у Харкові: адвокат підозрюваних пішов без пояснень

Укрінформ
Адвокат обвинувачених у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові залишив суд без вагомих причин.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьогоднішнє засідання Фрунзенського райсуду Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту закінчилося несподіваним чином: під час оголошення прокурором клопотання про продовження запобіжного заходу, адвокат підозрюваних Олександр Шадрін перебив представника держобвинувачення і почав оголошувати зустрічне клопотання про перенесення засідання. Суд відхилив його клопотання і запропонував прокуророві закінчити розпочату промову. Проте адвокат не захотів брати подальшої участі в засіданні і без зазначення вагомих причин залишив зал суду", - зазначила Дубовик.

За її словами, таким чином, адвокат зірвав розгляд клопотання про продовження обвинуваченим запобіжного заходу.

"Строк тримання під вартою для них закінчується 17.11.16. А слухання без адвоката порушує право обвинувачених на захист", - додала Дубовик.

"Прокуратура розцінює таку поведінку захисника як спробу затягнути розгляд кримінального провадження. За нашою інформацією, суд звертатиметься в колегію адвокатів з вимогою вплинути на поведінку їхнього колеги", - додала Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду відбудеться 16 листопада об 11.30.

Водночас, як сказав кореспондентові Укрінформу адвокат Олександр Шадрін, він залишив суд на знак протесту проти явно обвинувального ухилу правосуддя, коли не враховувалися аргументи і заяви сторони захисту: "До того ж, прокурор заявив клопотання про продовження запобіжного заходу для обвинувачених після закінчення робочого дня, хоча ніщо не заважає йому заявити це саме клопотання на наступному засіданні суду, як не заважало заявити його сьогодні під час розгляду питання про запобіжний захід за ініціативою одного з обвинувачених".

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Фрунзенський райсуд Харкова прийняв рішення про відкрите слухання справи про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту всупереч проханню підозрюваного, який просив закритого суду нібито через погрози.

Суд у цій справі переносили кілька разів: 31 жовтня через те, що один із суддів захворів; 18 жовтня - через скаргу обвинуваченого Башликова на здоров'я.

19 вересня Фрунзенський райсуд Харкова продовжив на два місяці тримання в СІЗО для трьох підозрюваних у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року.

8 серпня на суді у справі про теракт біля Палацу спорту обвинувачений Дворніков відмовився від адвоката: суд доручив надати йому адвоката з Центру безкоштовної правової допомоги.

9 червня на суді обвинувачений Тетюцький заявив, що хоче залучити до свого захисту ще одного адвоката. Суд відмовив, оскільки захисником мала стати людина, яку тримають у СІЗО за обвинуваченням у розбої, викраденні авто й участі у терористичній групі.

За словами представника потерпілих Олега Головкова, підозрювані "намагаються максимально затягнути розгляд справи".

22 лютого 2015 року під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті було затримано трьох харків'ян: Дворнікова, Тетюцького, Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, а за скоєння теракту мали отримати 10 тисяч доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-