Залізничники відновили

Залізничники відновили "вантажну артерію" між Запоріжжям і Маріуполем

Укрінформ
Залізничники у середу, 9 листопада, відкрили рух реконструйованою дільницею Комиш-Зоря - Волноваха на стратегічному напрямку Запоріжжя - Маріуполь.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Проект, що коштував 66 мільйонів гривень, ПАТ "Укрзалізниця" реалізувала власними силами. Реконструкція цієї дільниці тривала з березня по жовтень 2016 року. Завдяки їй збільшиться пропускна здатність до 23 пар вантажних і 4 пасажирських поїздів за добу", - зазначається в повідомленні.  

Як підкреслив заступник Маріупольського міського голови Олександр Голтвенко, ця дільниця дуже важлива для промислового міста.

"Щоб його економіка працювала, потрібна повноцінна вантажна артерія, якою сьогодні є напрямок Комиш-Зоря - Волноваха. Тепер підприємства і порт отримають потрібні вантажі", - зазначив він.

Під час реконструкції дільниці побудовано два роз’їзди, укладено 4 стрілочні переводи та дві колії протяжністю 0,901 км кожна. Залізничники виконали капітальний ремонт колії на 4,27 км; середній ремонт на 25,9 км; замінили 19 комплектів стрілочних переводів; виконали роботи з монтажу пристроїв залізничної автоматики та зв’язку на блок-постах і роз’їздах.

Роз’їзди 376 км та 393 км обладнано пристроями централізованого управління стрілками та сигналами. З поста управління чергового по роз’їзду забезпечується управління стрілками та світлофорами. Робоче місце чергового по роз’їзду обладнано усіма засобами оперативно-технологічного зв’язку та поїзного радіозв’язку.

Реконструкція на зазначених двоколійних перегонах блокпостів розділила перегін на дві дільниці та збільшила одночасне знаходження поїздів між станціями. Блокпости на перегонах Комиш-Зоря - Розівка та Хлібодарівка - Волноваха обладнані напівавтоматичним блокуванням. Також встановлені світлофори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-