Державі повернули гектар лісу на Чорноморському узбережжі

Державі повернули гектар лісу на Чорноморському узбережжі

Укрінформ
Завдяки прокуратурі державі повернуто один гектар лісового фонду у курортній зоні "Рибаківка" на Чорноморському узбережжі Миколаївщини.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"За втручання прокуратури Миколаївської області у власність держави повернуто земельну ділянку площею майже 1 га. Вона була незаконно вилучена з постійного користування державного підприємства "Очаківське лісомисливське господарство" та у 2007 році передана в оренду приватному підприємству для комерційного використання під розміщення готельного комплексу", - йдеться у повідомленні.

Господарський суд Миколаївської області погодився з доводами прокуратури про незаконність надання в оренду зазначеної земельної ділянки. Адже такі землі можуть надаватися лише у користування для спеціально визначених цілей без їх вилучення у постійних користувачів та зміни цільового призначення (мисливського господарства, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей, проведення науково-дослідних робіт).

За результатами розгляду позову прокуратури судом скасовано незаконні розпорядження Березанської райдержадміністрації, визнано недійсним договір оренди земельної ділянки та витребувано її у власність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-