Москаль: Представлена Кабміну карта вирубок на Закарпатті - недостовірна

Москаль: Представлена Кабміну карта вирубок на Закарпатті - недостовірна

Укрінформ
Інтерактивна карта вирубки лісів на Закарпатті, представлена на Кабміні міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим,  містить недостовірні дані, які до лісокористування не мають жодного відношення.

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль в коментарі, розміщеному на його персональному сайті

"Відкрити карту й звірити, де саме відбуваються оголошені незаконні вирубки, неможливо. Однак під час відеопрезентації карти міністром аграрної політики та продовольства Тарасом Кутовим видно, що під виглядом незаконної рубки подається ділянка площею 31 гектар на горі Віжень у Свалявському районі. Повідомляю шановному пану міністру, що це полонина, на якій ліс ніколи не ріс, не росте й не буде рости через природні умови. Це значить, що рубати його законно чи незаконно неможливо. Тому коли пан Кутовий показує полонину й розповідає, що масштаби незаконних рубок на Закарпатті вражають, особисто в мене виникають сумніви щодо його компетентності", - наголосив Москаль.

Для реальної, а не показової боротьби за українські Карпати, Москаль радить  звернути увагу на ешелони з лісом, які йдуть за кордон через усі західні області України за винятком Закарпаття. А також ретельно перевірити, чим займається Державне агентство лісових ресурсів, яке входить у структуру Мінагрополітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-