У Слов'янську бойовик добровільно здався поліції

У Слов'янську бойовик добровільно здався поліції

Укрінформ
У місті Слов'янськ Донецької області 43-річний місцевий житель - бойовик «ДНР» добровільно здався поліції.

Про це в понеділок повідомили в Слов'янському відділі поліції Донецької області.

«У Слов'янську бойовик добровільно здався поліцейським... Після певної процедури перевірки на причетність до тяжких злочинів, чоловік отримає шанс на подальше життя без кримінальної відповідальності відповідно до ч. 6 ст. 260 КК України», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що житель Слов'янська, 1973 року народження, навесні 2014 року вступив в ряди бандформування «ДНР». Він будував блокпости бойовиків в центрі міста і готував їжу для терористів, за що і отримав позивний «Кок». Грошей новобранець за службу не отримував, працював «за ідею», «русский мир», але швидко розчарувався в ньому.

Під час активної фази проведення антитерористичної операції в Слов'янську чоловік виїхав за межі Донецької області і більше двох років жив в орендованих будинках і квартирах у невеликих містечках. У 2016 році «Кок» вирішив повернутися до Слов'янська. Дізнавшись, що можна добровільно здатися правоохоронним органам і отримати шанс на нове життя, він прийшов до поліції.

Правоохоронці підкреслили, що тільки після ретельної перевірки та коли доведено, що за час перебування в лавах «ДНР» чоловік не скоював злочинів проти мирного населення, підслідний буде офіційно звільнений від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо: всього з початку року працівники Слов'янської оперативної зони затримали 50 бойовиків, серед них - «народний мер», «розвідники», «куховарки», «завгоспи», «чергові КПП» та інші поплічники терористів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-