У зоні АТО найгарячіше на Маріупольському напрямку - Лисенко

У зоні АТО найгарячіше на Маріупольському напрямку - Лисенко

Укрінформ
За минулу добу у зоні проведення АТО найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Українські війська вимушені відкривати вогонь у відповідь.

Про це в суботу на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дві третини епізодів активності російських окупаційних військ припадає на Маріупольський напрямок. На ділянці фронту Гнутово-Широкине противник масово застосовує міномети та гармати. За минулу добу по наших позиціях було випущено понад 70 боєприпасів з важкого озброєння ворога. Проте найпотужніший мінометний обстріл з боку противника відбувся в Красногорівці», - сказав Лисенко.

За його словами, всього минулої доби на Маріупольському напрямку зафіксовано 25 ворожих обстрілів, 10 із них - з важкого озброєння.

Водночас речник зазначив, що на Луганському напрямку вчора зафіксовано 5 обстрілів. Зокрема, бойові дії велися в Лопаскиному, Кримському та Попаснянському районі. Під Попасною окупанти двічі застосували міномети.

Лисенко також повідомив, що на Донецькому напрямку противник веде вогонь по всьому фронту. Зокрема, в Луганському бойовики застосували БМП, у Зайцевому та Авдіївці - міномети. Основні бойові дії, як і раніше, ведуться в Авдіївській промзоні. Всього минулої доби на Донецькому напрямку зафіксовано 8 обстрілів з боку бойовиків, у тому числі 2 з важкого озброєння.

«Загалом бойові дії тривають по всьому фронту, і українські війська змушені відкривати вогонь у відповідь», - підкреслив речник з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-