На Харківщині

На Харківщині "палена" горілка вбила вже 52 людини

Укрінформ
Смерть ще однієї людини від сурогатного алкоголю зареєстровано в Куп’янську Харківської області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Головному управлінні Госпродпотребсоюза в Харківській області.

"Напередодні ще одна людина померла від отруєння сурогатною горілкою в Харківській області. Цього разу це житель Куп’янська", - зазначили у відомстві.

За уточненими даними відомства, в Харківській області з вересня зареєстровано 99 випадків отруєння сурогатом, з них смертельні - 52.

"Судово-медична експертиза виявила метиловий спирт у 49 померлих", - додали у відомстві.

На сьогодні в Україні зафіксовано 145 випадків отруєння сурогатним алкоголем, з них смертельні - 68.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури обрав арешт як запобіжний захід для 27-річного харків'янина, якого підозрюють у виробництві сурогату на основі метилового спирту. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

28 вересня разом з організатором виробництва сурогату затримано трьох його спільників. Раніше затримано трьох господарів магазинів, де продавали цю продукцію: хазяйку чотирьох магазинів у Вовчанському районі заарештовано із заставою в 275 тис. грн, господарів магазинів у Харківському й Ізюмському районах відправлено під домашній арешт.

7 жовтня прокуратура Харківської області оголосила підозру 31-річному жителеві Вовчанського району, який був посередником між виробниками сурогату і реалізаторами неякісного спиртного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-