Омелян про швидкісну вузькоколійку на Захід: Просто потрібно розпочати

Омелян про швидкісну вузькоколійку на Захід: Просто потрібно розпочати

Укрінформ
Міністерство інфраструктури очікує рішення Укрзалізниці щодо спорудження української гілки швидкісної вузькоколійної магістралі Київ - Львів - Варшава - Берлін.

Про це на XVI Міжнародному економічному форумі у Львові сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна не має швидкісного залізничного спорудження з Європою. «Інтерсіті» розвиває швидкість 160 км на годину, в той час як сучасний європейський стандарт - 250-500 км/год. Крім того, це потребує переходу на вузьку колію, але це абсолютно новий й інший тип рейок і магістралі в цілому», - зазначив Омелян.

За його словами, проект не потребує надзвичайно великих інвестицій. Його просто потрібно розпочати і втілити.

Як зазначив Омелян, інфраструктурне відомство очікує у цій справі рішення Укрзалізниці.

Як повідомлялося, сьогодні у Львові відкрився XVI Міжнародний економічний форум. Планують, що упродовж двох днів його відвідає близько 1000 учасників, серед яких керівництво держави та області, іноземні інвестори, підприємці, дипломати, представники міжнародних фондів, бізнес-асоціації та банків. Очікуються виступи віце-прем`єр-міністра України Степана Кубіва, міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового, народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-