Москаль хоче на кордоні з Угорщиною ще один КПП

Москаль хоче на кордоні з Угорщиною ще один КПП

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням - обговорити на офіційній зустрічі в Угорщині відкриття на кордоні з цією країною ще одного КПП.

Про це повідомляє прес-служба Геннадія Москаля.

"Ще 28 березня 2013 р. в Будапешті прем’єр-міністри України та Угорщини підписали Декларацію намірів щодо комплексного розвитку автодорожніх пунктів перетину державного кордону між двома країнами. Декларація передбачала, зокрема, відкриття до 31 грудня 2014 р. пункту пропуску Велика Паладь (Виноградівський район, Закарпатська область, Україна) – Нодьгодовш (Угорщина). Минулого тижня мешканці В.Паладі влаштували мітинг, щоб привернути увагу до необхідності виконання міжурядових домовленостей трирічної давнини", - йдеться в повідомленні.

За словами Москаля, відкриття нового КПП не потребує великих фінансових затрат. "5-кілометровий відрізок дороги, що веде до майбутнього КПП, ми можемо відремонтувати за кошти місцевих бюджетів. Однак принципове рішення про відкриття нового пункту пропуску можна прийняти тільки на міжурядовому рівні", - зазначив він.

Москаль направив Гройсману листа з проханням включити це питання в порядок денний майбутньої зустрічі прем’єр-міністрів двох країн.

Як повідомлялося, 24-25 листопада відбудеться офіційний візит до Будапешта делегації України на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-