На Волині судитимуть інспектора, який допоміг втекти злочинцю з-під варти

На Волині судитимуть інспектора, який допоміг втекти злочинцю з-під варти

Укрінформ
На Волині 29-річного інспектора Луцького ізолятора тимчасового тримання судитимуть за пособництво у втечі підозрюваного з-під варти.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

"Втеча затриманого, поміщеного у ізолятор задля проведення слідчих дій, стала можлива через грубі умисні порушення інспектором порядку конвоювання взятих під варту осіб", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі розповіли, що двічі впродовж доби, увечері 15 та в ніч на 16 вересня 2016 року, утримуваний в ІТТ розбійник скаржився на проблеми зі здоров'ям. І двічі його возили у лікарню, порушуючи встановлений законом чіткий порядок перевезення таких осіб.

За відсутності наказу керівництва інспектор-черговий самостійно формував конвой у неповному складі й при цьому не забезпечував отримання конвоїрами табельної зброї.

"Окрім того, при наявності у Луцькому відділі поліції спеціально обладнаного автомобіля, інспектор за відсутності для цього об’єктивних підстав надавав незаконну усну вказівку транспортувати затриманого автомобілем швидкої медичної допомоги", - зазначили в прокуратурі.

Зловмисник пересвідчився у неналежному конвоюванні та у відсутності зброї у службових осіб ІТТ. Заволодівши у невстановлений досудовим розслідуванням спосіб предметами, схожими на гранату та пістолет, та погрожуючи їх застосуванням, він змусив беззбройних конвоїрів не чинити опору та утік з-під варти.

Наразі обвинувальний акт щодо інспектора ІТТ скеровано до суду. Зазначають, що в ході досудового розслідування порушник щиро розкаявся у вчиненому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-