Одеський центр обслуговування громадян призупиняє роботу - Саакашвілі

Одеський центр обслуговування громадян призупиняє роботу - Саакашвілі

Відео
Укрінформ
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі оприлюднив у середу заяву про призупинення роботи Одеського центру обслуговування громадян.

Про це Саакашвілі сказав на зустрічі з журналістами у приміщенні Центру обслуговування громадян на проспекті Тараса Шевченка, урочисто відкритого рік тому за участю Президента України.

"Річ у тому, коли в урочистій обстановці відкривався Центр обслуговування громадян, було оголошено, що в Одесі відкрито найкращий і перший в Україні центр швидкого надання послуг, вільний від корупції - за взірцем грузинських Будинків юстиції. Я не раз тут бував, бачив багато задоволених роботою персоналу громадян. Справді тут працювали чимало ідеалістично настроєних молодих фахівців... Однак довго попрацювати не вийшло: на центр напала, зокрема, Одеська мерія, яка робить гроші через сірі схеми. І забрала в Центру частину функцій, які виконували фахівці мерії. Потім за наказом міністра Авакова їм не дали ті функції, які мало дати МВС. Пізніше не дозволили видачу паспортів та надання інших послуг, які мав дозволити уряд. Згодом і обласна рада створила центру проблеми. І зрештою був прийнятий закон "Про удосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності", в якому містяться норми, що перекривають джерела фінансування Центру", - зазначив Саакашвілі.

Як наголосив Саакашвілі, факт призупинення роботи Центру "є символом відкату реформ в Україні. Не треба нас переконувати, що йдуть реформи, не треба людей обманювати: мовляв, ви погано поки що живете, бо в країні йдуть реформи. Насправді ми погано живемо, бо не йдуть реформи. Нам повірили не лише фахівці Центру обслуговування громадян, а й люди, які пішли в поліцію, у "Відкритий митний простір" Одеської митниці... І всюди реформи гальмуються".

Саакашвілі розмістив відеозапис свого виступу у Фейсбуці, висловивши сподівання, що Центр обслуговування громадян відновить роботу після втручання керівництва країни.

Як повідомлялося, 28 жовтня Саакашвілі звернувся до Глави держави із закликом ветувати законопроект №5067 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-