Справу миколаївських мажорів передали до суду

Справу миколаївських мажорів передали до суду

Укрінформ
Закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих мешканців, які у центрі Миколаєва вчинили хуліганські дії та опір працівникам патрульної поліції.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«Незважаючи на різні інсинуації у ЗМІ щодо сумніву у неналежному розслідуванні справи, закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих мешканців, які 30 серпня 2016 року у центрі міста Миколаєва вчинили хуліганські дії та опір працівникам патрульної поліції», - йдеться у повідомленні.

Особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 та ч. 2 ст. 342 КК України (хуліганство, опір працівникові правоохоронного органу) та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

За результатами службового розслідування щодо бездіяльності патрульних під час події трьох співробітників звільнили з поліції, одного - зняли з посади, ще чотирьом винесли дисциплінарне стягнення.

У Центральному районному суді м. Миколаєва вже відбулось підготовче судове засідання, в якому продовжено на 2 місяці строк застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту обом обвинуваченим.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 30 серпня двоє неадекватних молодиків на автомобілі Mercedes вчинили скандал у центрі міста. Били таксиста і випадкових свідків, брудно лаялися на адресу перехожих та поліції. На місці події працювало кілька екіпажів патрульних, але вони проявили себе безпомічно у цій ситуації, що дозволило хуліганам тероризувати людей прямо на очах правоохоронців.

Відео нічної події на наступний день з'явилося в Інтернеті і викликало широкий суспільний резонанс. Керівництво поліції миттєво на нього відреагувало і пообіцяло звільнити безпомічних патрульних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-