У Покровську двох лікарів судитимуть за недбалість

У Покровську двох лікарів судитимуть за недбалість

Укрінформ
У місті Покровську (кол. Красноармійськ) Донецької області судитимуть лікарів за несумлінне ставлення до своїх обов'язків, що призвело до смерті пацієнтки.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі прокуратури.

«Красноармійською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох лікарів місцевої лікарні, які обвинувачуються у недбалому та несумлінному виконанні професійних обов'язків. Зібрана достатня кількість доказів провини лікарів, через несумлінне ставлення до своїх обов’язків яких, померла пацієнтка», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, у жовтні 2015 року лікар-хірург та лікар-терапевт під час чергування в медичному закладі, не вжили необхідних заходів щодо надання допомоги жінці, яку привезла "швидка". Медики "швидкої" доставили жінку до лікарні вже з попереднім діагнозом, однак лікарі нічого не зробили, аби його спростувати чи підтвердити, та відправили пацієнтку додому. Через деякий час, внаслідок ускладнення хвороби пацієнтка 1959 року народження померла.

Згідно з висновками комісійної судово-медичної експертизи встановлено, що лікарі не організували належним чином діагностику та лікування жінки, а її смерть можливо було попередити.

Дії лікарів кваліфіковано за ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України.

Лікарям, у разі доведення їх провини, загрожує до двох років в’язниці, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-