Справу

Справу "торговця зброєю" із ЗСУ передали до суду

Укрінформ
Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо т.в.о. заступника командира 53 окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Як повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, військовослужбовця підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем); ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України.

«Установлено, що вказаний військовослужбовець у період червня-липня 2016 року, проходячи службу в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької області, з корисливих мотивів заволодів бойовими припасами, а також разом із своїм підлеглим військовослужбовцем збув за грошову винагороду в розмірі 66 тис грн понад 5800 одиниць боєприпасів та вибухових пристроїв (патрони калібру 5,45 мм, 7,62 мм і 9 мм, підривачі УЗРГМ, УЗРГМ-2, УДЗ, ручні осколкові гранати РГН і РГД-5)», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Генпрокуратури, 31 жовтня обвинувальний акт стосовно зазначених військовослужбовців скеровано до суду для розгляду по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 і ч. 3 ст. 410 КК України за ці злочини передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-