У Краматорську міськрада виділила 1,4 млн грн для установки «розумних» відеокамер

У Краматорську міськрада виділила 1,4 млн грн для установки «розумних» відеокамер

Укрінформ
У Краматорську міська рада одноголосним рішенням сесії виділила необхідні 1,4 млн грн для установки «розумних» відеокамер, які будуть частиною Єдиного аналітичного сервісного центру в Донецькій області.

Про це повідомили в Центральному відділі поліції Донецької області.

«На черговій сесії Краматорської міської ради депутати розглядали ряд важливих питань, в тому числі, і бюджетних... Депутати одноголосно підтримали і прийняли рішення про виділення 1, 4 млн. гривень на закупівлю 25 відеокамер, які будуть частиною Єдиного аналітичного сервісного центру у Донецькій області», - зазначається в повідомленні.

Зазначено, що нова глобальна система безпеки базуватиметься на відеоспостереженні зі здатністю миттєво аналізувати інформацію, що надходить.

Камери зі спеціальним, унікальним програмним забезпеченням дозволять розпізнавати об'єкти - автотранспорт і людей, шукати відповідності у внутрішніх базах і всесвітній мережі тощо. Система здатна ідентифікувати викрадені автомобілі, розпізнати номери, марку, модель, колір автомобіля. Крім того, вона  реагуватиме на яскраві спалахи - це можуть бути вибухи, поломки на електролініях, аварійні ситуації з міським електротранспортом, перешкоди на автодорогах, пориви систем водопостачання, буде важливим для комунальної сфери міста.

У роботі центру застосовується нове покоління структурованої бази даних, яка дозволяє за частки секунди здійснювати пошук інформації в великому масиві відеоінформації.

«Тепер найближчим часом будуть закуплені 25 відеокамер, які будуть розташовані по всьому місту і дозволять оперативно реагувати на будь-які правопорушення або нестандартні ситуації», - запевнили в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-