Антирейдерська операція на Дніпропетровщині: силовики провели 30 обшуків

Антирейдерська операція на Дніпропетровщині: силовики провели 30 обшуків

Укрінформ
Генеральна прокуратура і Нацполіція провели успішну антирейдерську операцію на території Дніпропетровської області.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Невідомі особи шляхом використання підроблених документів у місті Києві перереєстрували право власності чотирьох сільськогосподарських товариств "Земля", "Олександро-Володимирське", "Оріон" та "Победа-Агро", які розташовані на території Дніпропетровської області, на недобросовісного набувача, після чого із застосуванням озброєних "тітушок" захопили вказані товариства. Після установлення даного факту та підтвердження підроблення реєстраційних документів проведеними експертизами Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією проведено спецоперацію по звільненню захоплених товариств від рейдерів", - сказано в повідомленні.

У результаті проведених 30 обшуків дійсному власнику повернуто основні засоби вартістю близько 250 млн грн, у тому числі 33 одиниці сільськогосподарської техніки, а також 2 тисячі тонн вилученого у зловмисників зерна, яке вони не встигли реалізувати.

Загалом, з використанням власної та захопленої сільськогосподарської техніки, у вересні-жовтні рейдери зібрали врожай соняшнику та зернових на суму близько 50 млн грн.

На даний час тривають слідчі дії.

Вживаються заходи до повернення іншого майна потерпілих, встановлення організаторів та виконавців рейдерського захоплення та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

ГПУ звертає також увагу на "бездіяльність правоохоронних органів та органів влади Дніпропетровської області, які, незважаючи на неодноразові звернення потерпілих упродовж тривалого часу, не реагували на очевидний злочин". Їх діям чи бездіяльності також буде надана правова оцінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-