Генічеськ: газовій службі призначили робочу суботу

Генічеськ: газовій службі призначили робочу суботу

Укрінформ
У місті Генічеськ, яке через різке падіння тиску у газопроводі практично повністю залишилось без природного газу, протягом найближчих двох годин розпочнеться заповнення розподільчих газових мереж і підключення абонентів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла прес-секретар ПАТ "Херсонгаз" Наталія Пятниченко.

"Протягом двох годин розпочнеться заповнення газом розподільчих газових мереж міста Генічеськ, і Херсонгаз почне підключення абонентів. Херсонгаз кожні півгодини відслідковує технологічні питання постачання газу на газових пунктах. І у разі неможливості проведення пусків протягом п'ятниці процедура відновлення газопостачання триватиме також у суботу. Для газової служби Генічеського району суботу оголошено робочим днем", - розповіла Пятниченко.

За даними ПАТ "Херсонгаз", у Генічеському районі 28 жовтня станом на 9.00 через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі захисними запобіжними системами були автоматично відключені від газопостачання 2799 абонентів. Це жителі міста Генічеськ та села Щасливцеве.

Як повідомляв Укрінформ, дефіцит газу в Генічеську викликаний тим, що на газових свердловинах поблизу села Стрілкове Генічеського району своєчасно не було зроблено техобслуговування. Доставити ремонтників на газові платформи протягом останніх днів було неможливо через сильний шторм на Азовському морі, де знаходяться газовидобувні морські платформи Стрілковського родовища.

Природний газ, який видобувають на Херсонщині поблизу села Стрілкове з морських платформ, ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається місцевим магістральним газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Даний газопровід не під'єднаний до єдиної газотранспортної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-