Херсонська ОДА просить Генічеськ потерпіти ще 2-3 години

Херсонська ОДА просить Генічеськ потерпіти ще 2-3 години

Укрінформ
Херсонська облдержадміністрація у п'ятницю поінформувала, що проблему газопостачання мешканцям міста Генічеськ вирішено: спеціалісти компанії "Пласт", яка є експлуатантом свердловин Стрілковського газового родовища у Генічеському районі, дісталися газодобувних платформ на Азовському морі та розпочали там роботи зі збільшення подачі газу.

Про це повідомила прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

"Проблему газопостачання мешканцям Генічеська вирішено. Як повідомив в.о. заступника голови ОДА, керівник оперативного штабу Олександр Адамчик, сьогодні станом на 14 годину робітники ПАТ "Пласт", які є експлуатантами свердловин, дісталися платформи та розпочали роботи зі збільшення подачі газу, що є необхідністю під час переходу на зимовий режим роботи. Роботи будуть закінчені за 2-3 години. Потік газу буде збільшено вдвічі", - повідомила прес-служба.

Як повідомляв Укрінформ, у Генічеському районі 28 жовтня станом на 9.00 без газу через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі перебували 2799 абонентів. Це жителі міста Генічеськ та села Щасливцеве. Ще 23 жовтня 14 багатоповерхових будинків Генычеська залишилися без газу. Дефіцит газу викликаний тим, що на газових свердловинах поблизу села Стрілкове Генічеського району своєчасно не було зроблено техобслуговування. Доставити ремонтників на газові платформи протягом останніх днів було неможливо через сильний шторм на Азовському морі, де знаходяться газодобувні морські платформи Стрілковського родовища.

Природний газ, який видобувають на Херсонщині поблизу села Стрілкове з морських платформ, ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається місцевим магістральними газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Даний газопровід не під'єднаний до єдиної газотранспортної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-